
Tempeh som bolognese
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Ret Hovedret
Antal 2
Equipment
- 1 Pande
- 1 Skærebræt
- 1 Kniv
Ingredienser
- 200 g Tempeh
- 50 g Løg
- 5 g Hvidløg
- 50 g Gulerod
- 25 g Bladselleri
- 20 g Olivenolie
- 10 g Tomatpuré
- 10 g Salt
- 3 g Peber
- 1 g Tørret Timian
- 1 g Tørret basilikum
- 1 g Chiliflager
- 100 g Rødvin
- 400 g Hakket tomat
- Frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
Forbered ingredienser
- Hak løg og hvidløg
- Skær gulerødder og bladselleri i tern
- Afvej tørret krydderier
- Pluk tempeh i små stykker
- Afvej tomatpuré og hakket tomat
Tilbered bolognesen
- Varm panden på middel varme og tilsæt olie
- Steg tempestykkerne
- Tilsæt løg og sautér let
- Tilsæt grønsager
- Tilsæt tørret krydderier
- Tilsæt tomatpuré og sautér let
- Tilsæt hakket tomat
- Tilsæt rødvin
- Lad retten småsimre i ca. 10 minutter
Servering
- Server tempeh bolognese med pasta eller alternativt med tyndskårne grønsager som erstatning.
- Drys lidt ekstra godt olivenolie på retten og pynt med lidt frisk basilikum.