Tempeh som bolognese

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 2

Equipment

  • 1 Pande
  • 1 Skærebræt
  • 1 Kniv

Ingredienser
  

  • 200 g Tempeh
  • 50 g Løg
  • 5 g Hvidløg
  • 50 g Gulerod
  • 25 g Bladselleri
  • 20 g Olivenolie
  • 10 g Tomatpuré
  • 10 g Salt
  • 3 g Peber
  • 1 g Tørret Timian
  • 1 g Tørret basilikum
  • 1 g Chiliflager
  • 100 g Rødvin
  • 400 g Hakket tomat
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du
 

Forbered ingredienser

  • Hak løg og hvidløg
  • Skær gulerødder og bladselleri i tern
  • Afvej tørret krydderier
  • Pluk tempeh i små stykker
  • Afvej tomatpuré og hakket tomat

Tilbered bolognesen

  • Varm panden på middel varme og tilsæt olie
  • Steg tempestykkerne
  • Tilsæt løg og sautér let
  • Tilsæt grønsager
  • Tilsæt tørret krydderier
  • Tilsæt tomatpuré og sautér let
  • Tilsæt hakket tomat
  • Tilsæt rødvin
  • Lad retten småsimre i ca. 10 minutter

Servering

  • Server tempeh bolognese med pasta eller alternativt med tyndskårne grønsager som erstatning.
  • Drys lidt ekstra godt olivenolie på retten og pynt med lidt frisk basilikum.