Tempeh Bacem

Braiseret Tempeh
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken indonesisk
Antal 2

Equipment

  • 1 Skærebræt
  • 1 Lille gryde

Ingredienser
  

  • 200 g Tempeh
  • 400 g Vand
  • 40 g Brun Farin
  • 160 g Kokosmælk
  • 3 g Stødt Korinaderfrø
  • 10 g Hvidløg
  • 30 g Skalotteløg
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 10 g Ingefær
  • 10 g Tamarind-pasta

Sådan gør du
 

Forbered ingredienser

  • Skær tempeh i store tern
  • Finthak skalotteløg
  • Finthak eller riv ingefær
  • Finthak hvidløg

Forbered kogning

  • I gryden tilsæt vand, brun farin, kokosmælk, stødt korianderfrø, hvidløg, skalotteløg, laurbærblade, ingefær og tamarind pasta.
  • Tilsæt tempeh og sørg for at det er dækket.

Kogning/Braisering

  • Bring blandingen i kog og lad simre i ca. 30 minutter, indtil væsken er reduceret og næsten helt absorberet af tempehen.

Steg yderligt eller serverer direkt

  • Server gerne direkte, ønskes mere stegeoverfade kan stykkerne med fordel steges eller grilles for ekstra smag.

Servering

  • Server tempeh bacem varm med ris og/eller grøntsager.