Marineret og grillet tempeh
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Ret Hovedret
Antal 2
Equipment
- 1 Grillpande
- 1 Skærebræt
- 1 Kniv
- 1 Beholder til marinering af tempehstykker
Ingredienser
Tempeh
- 400 g Tempeh
- Salt og peber efter smag
Marinade
- 5 g Stødt koriander
- 5 g Hvidløgspulver
- 5 g Løgpulver
- 3 g Stødt spidskommen
- 5 g Gurkemeje
- 2 g Chiliflager
- 3 g Oregano
- 1 g Cayennepeber
- 20 g Balsamicoeddike
- 30 g Vand
- 8 g Citronsaft
- 8 g Ahorn- eller agavesirup
Sådan gør du
Forbered marinade
- I en lille skål kombineres tørre krydderier og bland godt rundt
- Tilsæt krydderier til en lille blender
- Tilsæt Balsamicoeddike, vand, citronsaft og ahornsirup
- Blend til ensartet
Forbered tempeh
- Skær tempeh i stave eller tern
- Arrangér tempehstykkerne i en dyb tallerken eller beholder
- Hæld marinade over og sørg for at så meget som muligt stykkerne bliver dækket
- Lad tempehen stå i en times tid
Grill tempeh
- Forvarm grillpanden på middelvarme
- Placér stykkerne på panden og grill indtil der dannes grillmærker på undersiden
- Vend forsigtigt stykkerne indtil der er grillmærker på alle sider
- Pensl eventuelt resterende marinade over tempehen under grillningen.
Server
- Server tempehen varm til f.eks. grillet grønsager eller ønskede tilbehør