Marineret og grillet tempeh

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 2

Equipment

  • 1 Grillpande
  • 1 Skærebræt
  • 1 Kniv
  • 1 Beholder til marinering af tempehstykker

Ingredienser
  

Tempeh

  • 400 g Tempeh
  • Salt og peber efter smag

Marinade

  • 5 g Stødt koriander
  • 5 g Hvidløgspulver
  • 5 g Løgpulver
  • 3 g Stødt spidskommen
  • 5 g Gurkemeje
  • 2 g Chiliflager
  • 3 g Oregano
  • 1 g Cayennepeber
  • 20 g Balsamicoeddike
  • 30 g Vand
  • 8 g Citronsaft
  • 8 g Ahorn- eller agavesirup

Sådan gør du
 

Forbered marinade

  • I en lille skål kombineres tørre krydderier og bland godt rundt
  • Tilsæt krydderier til en lille blender
  • Tilsæt Balsamicoeddike, vand, citronsaft og ahornsirup
  • Blend til ensartet

Forbered tempeh

  • Skær tempeh i stave eller tern
  • Arrangér tempehstykkerne i en dyb tallerken eller beholder
  • Hæld marinade over og sørg for at så meget som muligt stykkerne bliver dækket
  • Lad tempehen stå i en times tid

Grill tempeh

  • Forvarm grillpanden på middelvarme
  • Placér stykkerne på panden og grill indtil der dannes grillmærker på undersiden
  • Vend forsigtigt stykkerne indtil der er grillmærker på alle sider
  • Pensl eventuelt resterende marinade over tempehen under grillningen.

Server

  • Server tempehen varm til f.eks. grillet grønsager eller ønskede tilbehør