Tempeh Goreng

En lækker, sprød tempeh-ret med rødder i det indonesiske køkken.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 27 minutter
Ret Hovedret
Køkken indonesisk
Antal 2

Equipment

  • 1 Skærebræt Til at skære tempeh samt hakke hvidløg og ingefær
  • 1 Køkkenkniv Til hakning af ingredienser
  • 1 Vægt Til måling af Ingredienser
  • 1 Pande Til stegning af tempeh og tilberedning af marinaden
  • 1 Spatel Til at vende og røre tempeh og marinade
  • 1 Køkkenrulle Til at lægge de stegte tempeh-stykker på, mens marinaden tilberedes

Ingredienser
  

  • 200 g Tempeh
  • 100 g Kokosmælk
  • 10 g Hvidløg, finthakket
  • 10 g Frisk ingefær, finthakket
  • 2 g Gurkemeje
  • 5 g Korianderpulver
  • 5 g Spidskommen
  • 3 g Salt
  • 1 g Peber
  • 15 g Citronsaft
  • 10 g Olie til stegning

Sådan gør du
 

Forbered Tempeh

  • Skær tempeh i tykke skiver eller tern.

Stegning af Tempeh:

  • Varm olien op i en pande ved middel varme.
  • Steg tempeh-stykkerne i ca. 3-4 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Læg de stegte stykker til side.

Lav Marinaden

  • I samme pande (uden at rense den, så du bevarer lidt af smagen fra stegeolien) tilsættes hvidløg og ingefær, og sautér dem i et minut ved lav varme.
  • Tilsæt gurkemeje, stødt koriander og spidskommen, og lad krydderierne riste let i ca. 1 minut.
  • Hæld kokosmælken i og lad blandingen simre i 3-5 minutter. Tilsæt citronsaft, salt og peber, og rør godt rundt.

Vend Tempeh i Marinaden

  • Vend de stegte tempeh-stykker i marinaden, så de bliver godt dækket.
  • Lad tempeh trække i marinaden i et par minutter, så smagen absorberes.

Servering:

  • Server tempeh goreng varm med ris eller lækre grøntsager.